INFORMATIKAI OKTATÁSI ANYAGOK FEJLESZTÉSÉNEK TÁMOGATÁSA * KÓDSZÁM:
7043

Vissza a programok felsorolásához

A pályázatok beküldési határideje: 1999. szeptember 6-án lejárt

A pályázat célja
Olyan szakmai műhelyek tevékenységének támogatása, melyek új oktatási rendszerek, informatikai oktatási anyagok, könyvek, CD?k, weboldalak, módszertanok kidolgozásával aktív szerepet tudnak vállalni az informatikai kultúra fejlesztésében.

Pályázhattak
Iskolai közösségek, pedagógusok, diákok, szakértői csoportok. A pályázaton nem vehetnek részt profitorientált vállalkozások.

Pályázni lehetett:

Olyan oktatási (általános vagy középiskolai) anyagok (könyvek, módszertanok, web-es publikációk, máshol is alkalmazható iskolai projektleírások) kidolgozásának támogatására, amelyek könnyen adaptálhatóak a változó iskolai gyakorlatra, tartalmilag felkészítenek az újdonságok önálló elsajátítására.

A pályázat tárgyát képezhetik az informatika és egyéb tantárgyak oktatásában felhasználható oktatási anyagok, melyek széleskörben, minél érthetőbb módon és formában terjesztik az informatika alkalmazását különböző területeken.

A pályázat követelményei
Pályázni kizárólag az erre célra szolgáló pályázati adatlappal és kérdőívvel lehet, amelyen megtalálhatóak a részletes pályázati követelmények. Az adatlaphoz és a kérdőívhez csatolni kell a tervezett anyag tartalmi leírását (max. 15 oldal terjedelemben).

Az elbírálás szempontjai
A pályázat során azokat a témákat részesítjük előnyben, amelyek kapcsolódnak az Alapítvány Közoktatás-fejlesztési Programjának fejlesztési területeihez (környezeti nevelés, társadalomismeret, demokráciára nevelés, tolerancia program).

Előnyt élveznek azok a pályázatok, amelyek megvalósításában diákok is aktívan közreműködnek.

A pályázatokról történő döntés várható határideje: 1999. november
Az eredményhirdetés helye: Köznevelés

Vissza az oldal elejére