14-18 ÉVES FIATALOK ELKALLÓDÁSÁNAK MEGELŐZÉSE * KÓDSZÁM:
836/3

Vissza a programok felsorolásához

A pályázatok beküldésének határideje: 1999. december 31-én lejárt
A döntésről szóló értesítés várható ideje: 2000. február 28.

A pályázat célja:

olyan modellszerű programok kialakításának ösztönzése, amelyek felkarolják azokat a fiatalokat, akik minden jel szerint ki fognak maradni az iskolarendszerű szakképzésből.

A pályázók köre:

bíróságilag bejegyzett non-profit szervezetek illetve önkormányzati alapítású szervezetek az oktatás, a szociális ellátás és a munkaügy területéről.

Az e témakörben kevesebb, mint egy éve támogatást kapott szervezetek csak abban az esetben pályázhatnak, ha a programvezetővel megbeszélve részbeszámolót küldtek a folyamatban lévő programjuk megvalósításáról.

Előnyben részesülnek:

azok a pályázati programok, amelyek a Soros Alapítvány egy éves támogatása után is folyamatosan működtethetőek.)

WB00948_.GIF (8344 bytes)

A pályázatban biztosítékot kell nyújtani

  1. a személyre szóló segítségnyújtásra a pályaorientációt, a pályakorrekciót, munkavállalást akadályozó (szociális, mentális, szocializációs, kvalifikációs stb.) tényezők felszámolásában:
  2. a szoros, jól szervezett együttműködésre az oktatás, a szociális ellátás és a munkaügyi területek non-profit, önkormányzati és állami szervezetei között.

Pályázni lehetett:

a pályázó programjának egy éves működtetésére, elsősorban a program megvalósításához szükséges létszámbővítés költségeihez való hozzájárulásra (ösztöndíj formájában).

 

Tervezett keret: 15 millió forint.

 

Vissza az oldal elejére