Logo.gif (28367 bytes) EBSCO INTERNETES SZOLGÁLTATÁS

Magyarországi könyvtárak és információ szolgáltatást
nyújtó non-profit szervezetek számára

Vissza a programok felsorolásához

Beküldési határidő: 1999. november 15-én lejárt

A Soros György által létrehozott, 39 országban működő Soros Alapítványok és az EBSCO, a világ egyik legjelentősebb, elektronikus folyóiratokat szolgáltató cége közötti együttműködés eredményeként

1999. október 1-től december 31-ig

az EBSCO Electronic Information for Libraries (EIFL) internetes szolgáltatása térítés nélkül volt igénybe vehető. Az EBSCO több mint 3000 angol nyelvű tudományos folyóiratot és lapot tesz hozzáférhetővé elsősorban a társadalom-, gazdaság-, pénzügy-, valamint az orvostudományok területén.

A belépéshez szükséges információk 1999. december 31-ig

http://search.epnet.com User ID:
eifl
Password:
Hungary

A szolgáltatást a következő szervezetek vehették igénybe: felsőoktatási, tudományos és orvosi könyvtárak, az Országos Széchényi Könyvtár, közkönyvtárak, a Soros Alapítvány által támogatott nyilvános hozzáférést biztosító non-profit szervezetek, valamint a projekt megvalósításában segítséget vállaló minisztériumokat (elsősorban az Oktatási, Nemzeti Kulturális Örökség, Gazdasági, Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztériumokat) kiszolgáló könyvtárak.

A szolgáltatás 2000. január 1-től az online elérhetőség mellett CD-ROM/DVD-ROM formátumban is hozzáférhető lesz. A szolgáltatás díja a 39 országot magába foglaló Soros Alapítványi hálózat együttműködési megállapodása révén rendkívül kedvezményes. A Soros Alapítvány most azon munkálkodik, hogy forrásokat találjon a 2000-től esedékes magyarországi díj fedezetére.

Jelen felhívásunk arra irányult, hogy felmérjük a magyarországi igényeket és felhívjuk az érintettek figyelmét a felkínált lehetőségre. Ezért arra bátorítjuk az érdeklődőket, hogy interneten regisztrálják szervezetüket a szolgáltatónál, s próbálják ki a szolgáltatást.

További információ: HH01580A.gif (1311 bytes)