sorlogo.jpg (41553 bytes)

Nyolcadszor találkozhatott a színházszerető közönség az Őszi Fesztivál műsorfüzetében a Soros Stúdiószínházi Napok programjával. Nyolcadszor, s egyben utoljára. A Soros Alapítvány csaknem tíz éve kezdte szervezetten támogatni az új művészi kifejezési formákat kereső alternatív és stúdiószínházi társulásokat, s évente a Stúdiószínházi Napok keretében biztosított lehetőséget arra, hogy a nagyközönség is megismerhesse a támogatott produkciók legjobbjait. Az Alapítvány idén lezárta színházi programját, tehát utoljára volt látható a bemutató-sorozat, amely ez alkalommal az eddiginél is gazdagabb kínálatot nyújt az érdeklődőknek. A válogatók igyekeztek teljes áttekintést adni arról a műfaji, stiláris és gondolati sokféleségről, amely a jelenlegi magyar kísérletező szellemű színházművészetet jellemzi. A fesztivál egyben verseny is volt, amelyen az alapítvány nem színházi kurátoraiból álló zsűrije a legjobb társulatot jutalmazta.

A bemutató-sorozatot konferencia zárta, amelyen a színházi alkotók s e színházi réteg tényleges vagy potenciális támogatói arra keresték a választ: hogyan tovább a Soros nélkül?
(Nánay István)

További információ: Arnold István

A 8. Soros Stúdiószínházi Napok díját  2003-ban

 Pintér Béla Társulata nyerte

Darvas Benedek–Pintér Béla:
Parasztopera

című előadásával.

 

A díj összege 1.000.000 Ft, amelyet a nyertes előadás alkotói egy új produkció létrehozására, vagy a mű külföldi színházi fesztiválon való részvételére fordíthatják