KORTÁRS MŰVÉSZETI PROGRAM
1998
KÓDSZÁM:
510
C3

Vissza PROGRAMOK felsorolásához

A Soros Alapítvány Kortárs Művészeti Programja (SCCA) pályázata
kortárs magyar képzőművészek számára dokumentáció készítésének támogatásához az 1998-as évre

A pályázat beadási határideje lejárt.

A Soros Alapítvány C3 Kulturális és Kommunikációs Központján belül működő Kortárs Művészeti Program pályázatának  keretében magyar képzőművészek fordulhattak támogatásért a jelentős nemzetközi művészeti kiállításokon, fesztiválokon és pályázatokon való részvételük megkönnyítése érdekében.

A nemzetközi pályázatokon, művészeti eseményeken való részvétel elengedhetetlen feltétele, hogy a művész munkájáról alapos dokumentációt nyújtson be. Ennek elkészítése sok esetben nem csak munkaigényes és költséges, hanem sokszor eszközök hiányában a megfelelő színvonalon kivitelezhetetlen. Így a művész hátrányba kerülhet a nemzetközi pályázatokon, vagy akár el is állhat a részvételtől.

Pályázatokat a jelentős művészeti kiállításokhoz, fesztiválokhoz és pályázatokhoz (pl. Ars Electronica/Linz, Siggraph, Multimediale/ZKM, Digitale/Köln, ISEA, Ostranenie, Documenta/Kassel, Manifesta, Imagina/Monte-Carlo) szükséges dokumentációk elkészítésének anyagi támogatására, valamint médiaművészeti események esetén a produkcióknak a C3 számítógépes eszközeivel való kivitelezésére lehetett benyújtani.

A keletkező, támogatott dokumentáció egy példánya az SCCA archívumába kerül, publikációs jogokkal.

Amennyiben a művész meghívást nyer a megpályázott művészeti eseményen való részvételre, a Kuratórium támogatást adhatott a művész kiutazásához, illetve a munkának a bemutatóra való eljuttatásához.

A pályázni az 1998-as évben folyamatosan lehetett, a felhívásban megjelölt nemzetközi események megadott határidejéhez igazodóan.

Vissza az oldal elejére