NAPI SEBÉSZET '98 KÓDSZÁM:
624

DÖNTÉSEK - Vissza a PROGRAMOK-hoz

A pályázatok beküldési határideje: 1998. május 11-én lejárt

A pályázat célja: Az egynapos ellátásokhoz szükséges feltételek kialakításának elősegítése, a napi ellátásokkal összefüggő empirikus vizsgálatok és az ápolók továbbképzésének támogatása.

1. ÁPOLÓK TOVÁBBKÉPZÉSE

Pályázni lehetett: Az egynapos ellátások által érintett területeken az egynapos intézeti ellátásban közvetlenül résztvevő szakápolók számára ill. a kórházi ápolást kiváltó otthoni szakápolást végző szakápolók, valamint a háziorvosi gyakorlatban dolgozó körzeti ápolók számára összesen 80 órás (40 óra elmélet, 40 óra gyakorlat) továbbképzés szervezésének és lebonyolításának költségeire:

A továbbképzés egységes tanterve és az ehhez tartozó oktatási segédanyag az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézettől (ETI) igényelhető. (Cím: 1085 Bp., Horánszky u. 15. Tel: 266-5491).
Terembérre nem lehet pályázni.

Pályázhattak:
Az ápolók képzésével professzionális szinten foglalkozó intézmények (pl. egyetem, főiskola, szakközépiskola, stb.).A Budapesten, Borsod-Abaúj-Zemplén, Komárom-Esztergom, Szolnok, ill. Pest megyében dolgozó ápolók számára szervezett tanfolyamok előnyben részesültek.

A pályázat követelményei:
Egy intézmény legfeljebb 3 tanfolyam szervezésére pályázhatott. Egy 25 fős tanfolyam költségvetése maximum 650 ezer forint lehetett. A tanfolyam résztvevőinek a megye, ill. régió különböző részeiből kell érkezzenek. A tanfolyam az ETI említett tantervén és segédanyagán alapuljon, záruljon az ETI által kiadott kérdéseket is tartalmazó tudásméréssel és ennek nyomán minősüljön az ETI által elfogadott továbbképzésnek.

A teljes keret:
5 millió Ft

2. HÁTTÉRVIZSGÁLATOK, ELEMZÉSEK

Pályázni lehetett:

Az általánosabb érvényű következtetéseket ígérő projektek előnyben részesültek.

Pályázhattak:
A napi ellátások témájában érdekelt intézmények orvosai és egészségügyi dolgozói, egészségügyi kérdésekben jártas szociológusok, klinikus-szociológus teamek.

A pályázat követelményei:
A pályázónak vállalnia kellett, hogy amennyiben támogatásban részesül, munkájának eredményeit publikálja, és ingyenesen további felhasználásra felajánlja.

A pályázati programnak az alábbiakat kellett tartalmazni:

Az elbírálás szempontjai: a célkitűzés relevanciája, a téma felvetésének és a módszer kialakításának szakszerűsége, az eredmény elérésének hatékonysága.

A teljes keret: 10 millió Ft (egy pályázó maximum 4-5 millió forint támogatást kaphat)

Vissza a lap elejére