KÜLFÖLDI ÖSZTÖNDÍJAK
ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK

Vissza a PROGRAMOK felsorolásához

 

Csak egyetemi végzettséggel rendelkező magyar állampolgárok pályázhattak.
Az ösztöndíj elnyerésére csak azok a szakemberek esélyesek, akik a tanulmányi cél eléréséhez szükséges szinten beszélik a célország nyelvét. Erről speciális nyelvvizsgán kell számot adni.

Figyelem! A Soros Alapítvány által meghirdetett hosszú (3–9 hónapos) külföldi ösztöndíjpályázatok közül évente egy ösztöndíjprogramra lehetett pályázatot benyújtani.

           

Egyéb ösztöndíjlehetőségek

A Soros Alapítvány számos más ösztöndíjlehetőséget tesz nyilvánossá. Ezen programok lehetőséget adnak arra, hogy egyetemi diplomával rendelkező fiatal magyar szakemberek ösztöndíj- pályázatot nyújthassanak be különböző nyugat-európai és észak-amerikai felsőoktatási intézmények már működő ösztöndíjprogramjaira, melyek szívesen fogadnának kelet-közép-európai pályázókat is. Ezen ösztöndíjak anyagilag teljesen függetlenek a Soros Alapítványtól, az Alapítvány csupán lehetővé kívánja tenni a pályázati anyagokhoz és információkhoz való könnyebb hozzáférést. Ezen lehetőségekrol az érdeklődők az információs központok vezetőitől kaphatnak tájékoztatást.