magyar2.jpg (569283 bytes)

KAPCSOLATOK

Eötvös Károly Közpolitikai Intézet
Az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet Közhasznú Társaságot  3 000 000 Ft kezdőtőkével alapította meg a Magyar Soros Alapítvány 2002-ben azzal a céllal, hogy a megalakuló szervezet állásfoglalásaival tájékoztassa a közvéleményt, a politikai döntéshozókat liberális, jogállami szellemű javaslatokkal segítse, és kutatásaival hozzájáruljon a közhatalom és az állampolgárok közötti viszony javításához
Soros Foundations Network A Soros Alapítványok hálózata a Soros György által létrehozott alapítványok, programok és intézetek összessége, amelynek a célja nyílt társadalmak létrehozása és fejlesztése világszerte. Jelenleg 39 országban működik alapítványa Közép-Kelet-Európában, a volt Szovjetunió országaiban és Közép-Eurázsiában, Haitin, Guatemalában, az Egyesült Államokban, valamint Afrika déli államaiban.
OSI LogoOpen Society Institute - Budapest Az úgynevezett hálózati programokat működteti a Nyílt Társadalom Intézet (Open Society Institute - OSI) New Yorkban és Budapesten. Többek között a kultúra és művészetek, kisgyermekkori fejlesztés, oktatás és egészségügyi programok területén működnek együtt az alapítványokkal.
Közép Európai Egyetem (CEU) A Soros György által 1991-ben alapított Közép-Európai Egyetem (CEU) a posztgraduális oktatás és kutatás nemzetközi intézménye. Az egyetem két székhelyén – Budapesten és Varsóban – működik. Célja a régió diákjainak képzése, valamint a térségben folyó átmenet kutatása. A kelet-európai oktatási kezdeményezések sorában központi szerepet játszó egyetem posztgraduális kurzusokat kínál olyan területeken, mint történelem, közgazdaságtan, politológia, művészettörténet, nemzetközi kapcsolatok, szociológia, jog.