Soros Alapítvány embléma C3

 

A Soros Alapítvány C3 Kulturális és Kommunikációs Központja önállósult C3 Alapítvány néven

Freemail a MATÁVnet támogatásával

A Soros Alapítvány 1996 júniusában a Silicon Graphics Magyarország és a MATÁV együttműködésével alapította a C3 Kulturális és Kommunikációs Központot. Az akkor 3 évre tervezett program sikere nyomán 1999. novemberében alapítványként bejegyezték, így a továbbiakban C3 Alapítvány néven, önálló jogi személyként működik.

A C3 átalakulása programjai egy részének megtartásával, a kortárs művészet támogatása, az új technológiák használatának segítése, az új kezdeményezések ösztönzése jegyében történik.

Az Internet hazai megismertetését és elterjedését elősegítő szolgáltatói tevékenységek kezdetben a C3 alapfunkciói közé tartoztak, melyek folytatására ma már - az időközben kialakult intézmények és szervezetek létrejötte, a piaci szereplők belépése miatt - nincs szükség. Ilyen szolgáltatás a non-profit szervezetek részére nyújtott dial-up (kapcsolt vonali internet és e-mail elérés), mely a Soros Alapítvány által több alkalommal meghirdetett pályázatok lejártáig, azaz 1999 végéig működik, valamint a C3 által kifejlesztett és üzemeltetett rendkívül sikeres, mintegy 150 ezer postafiókot számláló ingyenes elektronikus levelezőrendszer, a FREEMAIL is.

A FREEMAIL a MATÁVnet, az ország legnagyobb internet szolgáltatójának támogatásával működik tovább. A közel három év alatt az ország legsikeresebb ingyenes e-mail szolgáltatásává vált FREEMAIL 150 000 előfizetőjének így a jövőben is változatlan feltételekkel, a megszokott minőségben lesz lehetősége a levelezésre. A MATÁVnet a jövőben a szolgáltatás zavartalan biztosítása mellett lehetőséget teremt a szolgáltatások korábbinál intenzívebb fejlesztésére is. A Freemail 1999. júliusától megújult formában, megerősített technikai háttérrel a MATÁVnet internetes tartalomszolgáltatásainak részeként, az [ origo] portal és az Altavizsla kereső mellett áll majd a nagyközönség rendelkezésére. A Freemail üzemeltetését a jövőben is C3 Alapítvány munkatársai, az eredeti fejlesztő-fenntartó gárda végzi majd.