Logo.gif (28367 bytes) TELEPÜLÉSI EGÉSZSÉGTERV KÓDSZÁM:
842

Vissza a programok felsorolásához

Beküldési határidő  2002. június 3-án lejárt

Az egészségterv az életminőséggel és az egészséggel kapcsolatos helyi adatok és igények összegyűjtése, feldolgozása valamint értékelése. Erre épül az a cselekvési program, amely a közösség legfontosabb problémáira kíván reálisan megvalósítható megoldásokat adni, javítva a közösség tagjainak életminőségét és egészségi állapotát. A programoknak elsősorban a helyi erőforrásokra támaszkodva kell a közösség életminőségét javítaniuk. Szükséges feltétel, hogy mind a tervezés, mind a programok megvalósítása a helyi társadalom -önkormányzati intézmények, civil szervezetek, vállalkozók- széleskörű összefogásán és együttműködésén alapuljon.

A Soros Alapítvány a program első négy évében a települési egészségterv  elkészítését támogatta, valamint az annak részét képező, a pályázó által legfontosabbnak tartott -egy év alatt megvalósítható- programot.


A pályázat célja

2002-ben a Települési egészségterv programban nyert települések pályázhatnak olyan programokra, amelyek a tapasztalatcserét és az együttműködést szolgálják.


A pályázók köre

Jogi személyek (önkormányzatok, civil szervezetek és velük együttműködő intézmények)

Pályázhatnak azok a települések, melyek az egészségterv programban már kaptak támogatást, és elfogadott beszámolóval rendelkeznek.


A pályázati döntésekről szóló értesítés várható ideje: 2002. augusztus 15.

Programvezető:  Szőke Katalin  mail.gif (1194 bytes)