Logo.gif (28367 bytes)  KORTÁRS MŰVÉSZETI PROGRAM-HÁLÓZAT * KÓDSZÁM:
446

Vissza a programok felsorolásához

Beküldési határidő 2002. március 8.

A pályázat célja a kortárs művészet iránt érdeklődő közönség körének szélesítése, egy-egy településre koncentrálva, jelentős mértékben hozzájárulva az adott régió egész évi kortárs művészeti kínálatához és a programok promóciójához.

A pályázók köre Olyan nem fővárosi kisszínházak, kulturális szervezetek pályázhatnak, amelyek rendelkeznek színházi előadások, zenei rendezvények, kiállítások befogadására alkalmas térrel és technikai eszközökkel, valamint a fenti programok szervezésében jártas munkatárssal.
A művészeti ágak minél teljesebb körű megjelenésének céljával a pályázó szervezet együttműködésre léphet a vele egy városban működő, befogadó hellyel rendelkező más szervezetekkel.

A pályázatban nem vehetnek részt: Repertoárszínházak és művelődési házak.

A pályázatok elbírálásánál előnyben részesülnek azok a szervezetek, amelyek a programsorozat lebonyolításához más forrásból, elsősorban a helyi önkormányzattól vagy helyi szponzoroktól is támogatást tudnak biztosítani.


A program leírása Jelen pályázat útján négy-öt vidéki intézmény nyerheti el a programban való részvétel lehetőségét. A pályázaton nyertes intézmények 10 millió forint nagyságrendű támogatásban részesülhetnek, amelyet a Soros Alapítvánnyal együttműködve kialakított, egész éves (2002. szeptembertől 2003. szeptemberig tartó) kortárs művészeti programsorozat lebonyolítására - a befogadott programok közvetlen költségeire: utazási, szállítási, személyi és közvetlen dologi, pl. bérleti díj, díszlet - és promóciós költségeire fordíthatnak. Sikeres együttműködés esetén lehetővé válhat a program folytatása a kezdeti 12 hónapon túl is.

A pályázati döntésekről szóló értesítés várható ideje:  2002. május 31.

Programvezető:  Arnold István  mail.gif (1194 bytes)