Logo.gif (28367 bytes)  CULTURAL LINK *  KÓDSZÁM:
413

Vissza a programok felsorolásához

A kuratórium az alábbi rendszerben dönt a beérkezett projektekről.
A döntésről minden pályázót írásban értesítünk.

BEKÜLDÉSI HATÁRIDŐ     DÖNTÉS IDŐPONTJA 
2002. január 23. 2002. február vége
2002. április 3.    2002. április vége
2002. június 12. 2002. július közepe
2002. szeptember 11. 2002. október közepe

 FONTOS!
Csak olyan pályázati programokat lehet benyújtani, amelyek a beküldési határidőhöz képest legalább nyolc héttel később kezdődnek.


A pályázat célja

A Soros Alapítványok hálózatához tartozó országok hivatásos alkotó- és előadóművészeinek, művészeti és kulturális együtteseinek lehetősége nyíljék olyan művészeti projektekben való együttműködésre, amelyek:

  • aktuális kérdésekre keresnek választ, párbeszédet, vitát indítanak,

  • új, kísérletező művészeti formákat mutatnak be,

  • fellépnek a társadalmi, etnikai, vallási előítéletek ellen.

A program nem támogatja azokat a művészeti utazásokat, vendégszerepléseket, fesztiválokat, amelyek nem felelnek meg a fenti szempontoknak. Előnyben részesülnek azok a komplex rendezvények, amelyek a művészi bemutatkozás mellett műhelymunkát, szemináriumokat, tanfolyamokat is magukba foglalnak, és a független művészeti kezdeményezések segítésére, a hálózatépítésre és a tevékenységek ön-fenntarthatóságának biztosítására törekszenek. Kiemelt fontosságúként határozza meg a program a fővároson kívüli, a decentralizációt elősegítő rendezvényeket.

A Cultural Link program támogatásai új kezdeményezések elindítását vagy újraélesztését hivatottak elősegíteni, ezért a program hosszú távú projektek esetében is maximum három alkalommal nyújthat támogatást.


A pályázók köre

Magyarországon bejegyzett, kulturális területen működő szervezetek, amelyek a fent kifejtett pályázati céloknak minden téren megfelelő kulturális rendezvények létrehozására vállalkoznak.


Pályázni lehet

A kelet- és közép-európai, valamint ázsiai, külföldi meghívott résztvevők étkezési-, szállás-, belföldi utazási, fordítási/tolmácsolási költségeinek résztámogatására. (A programban részt vevő külföldi országok: Albánia, Azerbajdzsán, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Cseh Köztársaság, Észtország, Grúzia, Horvátország, Jugoszlávia, Kazahsztán, Kirgiztán, Koszovó, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Macedónia, Moldova, Mongólia, Montenegró, Románia, Oroszország, Örményország, Szlovákia, Szlovénia, Tadzsikisztán, Ukrajna, Üzbegisztán.) 

Pozitív elbírálás esetén az utazási költségeket a külföldi alapítvány biztosíthatja, de a programhoz való csatlakozásról a külföldi Soros alapítványok maguk döntenek.

IFJÚSÁGI ÉS AMATŐR RENDEZVÉNYEKET A PROGRAM NEM TÁMOGAT


A pályázat követelményei:
  • Pályázni kizárólag az e célra szolgáló angol nyelvű űrlap kitöltésével lehet. A pályázati anyag terjedelme maximum öt oldal, plusz a költségvetés lehet.

  • A pályázatot angol nyelven, e-mailen (arnold@soros.hu) kell eljuttatni az Alapítványhoz.

  • Egy rendezvényre maximálisan 10.000 USD igényelhető.

  • A pályázatok csak 2002. évi rendezvényre/eseményre vonatkoznak.


A pályázati döntésekről szóló értesítés várható ideje:

Programvezető:  Arnold István mail.gif (1194 bytes)