Soros Alapítvány embléma

VENDÉGKÖNYV
Archív
2001. április - 2001. augusztus

Vendégkönyvünket 1999-ben, a Magyar Soros Alapítvány 15 éves születésnapján indítottuk el. Az ünnepi rendezvénysorozat akkori programja és a helyszíneken készült fényképek honlapunkon megtekinthetőek a "15 éves" emblémára kattintva.

15 éves a Magyar Soros Alapítvány

Beírás a Vendégkönyvbe

Friss hozzászólások

 

Neve: Ligeti Ágnes
Date: 8/15/01
Time: 5:55:46 PM

Velemeny

Hallássérülten született, iskolába készülo, hét éves kislányomnak támogatást keresek, egy digitális hallókészülék megvásárlásához. Sok intézménynél érdeklodtem már, de eredménytelenül. Arra kérem Önöket, hogyha tudomásuk van olyan pályázatról, ami az én esetemben lehetoség lenne, kérem, tájékoztassanak! Köszönettel Ligeti Ágnes 1214 Budapest Csepeli út 37/b.


Neve: Ponó Lili
Date: 8/11/01
Time: 10:46:27 AM

Velemeny

Tisztelt Soros Alapítvány! 24 éves klasszikus zongorista vagyok. Jelenleg A DE Konzervatóriumában folytatom tanulmányaimat. Kamaratársammal -zongora, cselló duó - szeretnénk benevezni egy firenzei Nemzetközi Kamaraversenyre, melyet novemberben rendeznek meg. Ennek a programnak a költségei - a mi lehetoségeinkhez képest - igen magasak. Eddig számtalan alapítványnál érdeklodtünk, de senki nem támogat ilyen jellegu programot. Az Önök hon-lapján sem találtam ehez kapcsolódó pályázatot. Megkérem Önöket, ha bármilyen segítséget tudnak adni, vagy más alapítványról információval szolgálni, kérem legyenek szívesek értesíteni. Segítségüket elore is köszönöm: Ponó Lili Címem: pono@freemail.hu Tel: 06-30-362-82-61


Neve: bogyesz@netposta.net
Date: 8/6/01
Time: 10:17:35 PM

Velemeny

Udvozlom a Magyarorszagon elo honfitarsaimat.Orommel tolt el,hogy folyamatos tajekoztatast kapok az aktualis palyazatokrol es egyeb kezdemenyezesekrol.Jelenleg Dublinban elek,ahol nyomon kovetem a hasonlo szervezetek munkalyat. Tovabbi jo munkat kivanok minden munkatarsnak.

Tisztelettel: Budai Andrea

Dublin,2001.augusztus 6.


Neve: Kárpáti Gyula
Date: 8/2/01
Time: 11:12:57 AM

Velemeny

Öszinte részvétünk.


Neve: alozano@centrodearte.com
Date: 8/1/01
Time: 7:50:39 PM

Velemeny

I am the editor of a spanish contemporary art on line magazine and I would very much appreciate it if you could forward us information about your exhibitions and events on a regular basis so we can include them in our page. Thank you very much for your collaboration. Yours sincerely, Amparo Lozano


Neve: Emanuel
Date: 7/27/01
Time: 9:09:14 PM

Velemeny

Együttérzek a szlovákiai magyarokkal. Talán mégis lehet megoldás a fejlesztésekre. T. Natália, kérlek keress meg! emanuelle@egon.gyaloglo.hu


Neve: VAgyok
Date: 7/27/01
Time: 10:34:51 AM

Velemeny

A döntések még mindig nem teljesen publikusak?


Neve: Tiffany Johnson
Date: 7/27/01
Time: 1:11:28 AM

Velemeny

I spent my Junior year in Hungary (1999) and learned the language (enough to get by). Now I am graduated from High School and would like to continue my persuit of the language and culture of Hungary. I have been considering attending the Western Maryland College campus in Budapest in September. Can you give me advice on how I might support myself while I attend school? do you know of any grants that might be available to students? Could I get employment in Budapest with your organization or any agency or business in Budapest? Thank you. My e-mail is: surefresh@yahoo.com


Neve: averaszto@bekesnet.hu
Date: 7/17/01
Time: 2:10:50 PM

Velemeny

Tisztelt Alapítvány! A nyertes pályázatok,döntések mikor és hol olvashatóak. Várom válaszukat a fenti címre,köszönöm.


Neve: Markó Róbert
Date: 7/11/01
Time: 9:53:03 PM

Velemeny

Tisztelt Cím!

Angliában dolgozó 24 éves au pair vagyok. Ez a meghatározás itthon baby-sitterként terjedt el, de a ketto nem ugyanaz. Ezt elöljáróban érdemes is leszögezni, hiszen mint kiderül a késobbiekben, tervem egy komoly információforrásokat tartalmazó dokumentum megjelentetése. Amikor belevágtam a kiutazás szervezésébe, és a munka megszervezésébe, teljesen fehér folt volt az ismereteim között ez a téma. Sehová nem tudtam érdemi információért fordulni. Igazából mindenhonét csak a pletykákra alapozott negatívumokat hallottam, és azt, hogy bele ne merjek vágni. Fél év eltelte után azt kell hogy mondjam, teljesen átértékelodött bennem ezen dolog szemlélete. Sajnos a magyarjaink zömének tényleg fogalma sincs a valódi történésekrol odakint. Tulajdonképpen most érkeztem el a dolog lényegéhez. Amiért írok, az az, hogy úgy érzem a magyar népnek, a felnövo generációnak igenis nyitottnak kell/kellene lennie a világra, nyelveket, idegen kultúrákat, országokat kellene megismernie. Megfigyelheto az éles mentalitásbeli különbség a nyugat- európai ember, és a volt keleti blokk lakói között. Ha az ország a késobbiekben egy eroteljes felzárkózási sebességet szeretne diktálni, és hamarabb szeretné leküzdeni a kommunista maradványként számon tartott kulturális, mentális szakadékokat a két világ között, akkor a fiataljainkat már más felfogásban kell nevelnünk. A kint "felszedheto" tudás egy megfizethetetlen kincs, nem számolva kalandok, utazások százait. Úgy érzem, hogy az Angliai kiutazás egy magyar fiatal számára is elérheto költség. Nem kell feltétlenül nagyon kemény tízezreket kiadni az egész megszervezéséhez, stb. Szerettem volna anno errol egy kimeríto dokumentumot átrágni, de sajnos szomorú tapasztalatként ért, hogy ilyen nem létezik még az országban. Az igény igenis meg lenne rá, de egyelore még nincs a piacon. Az engem ért rengeteg tapasztalatot azonban nem szándékozom magamban tartani. Szeretném megosztani ezt másokkal is. Tudom, hogy erre szüksége van a fiataloknak. Tervem, hogy egy átfogó dokumentumot -könyvet, ha úgy tetszik- írjak a tapasztalataimról. Egy mindvégig olvasmányos, érdekes dokumentáció, amely teljesen objektív képet festene a kinti életrol. Nem reklámanyag lenne, ami a kiutazásra sarkall feltételek nélkül. A hátrányok is benne foglaltatnának.

A könyv elso részében egy komoly összefoglalás szerepelne minden egyes fontos cikkelyrol a kiutazás szervezésétol a legapróbb kérdéseken át a hazaútig bezárólag. Ide tartozna az emberek, az ország reális ábrázolása, a kulturális differenciák áthidalásának tanácsai, stb., tehát egy egészében minden egyes apró kérdésre -ami fontos lehet- történo kitérés. Rengeteg élménybeszámolóm halmozódott fel fél év alatt. Ezek könnyed formában lennének tálalva a második részben a rengeteg elkészített foto közül párral megtuzdelve. Ezen anyagokat itthon orzöm.

Még egy fél évem van hátra -éppen a két hetes nyári vakációmat töltöm itthon- így ezalatt az ido alatt is tudok plusz tapasztalatokat megszerezni, hogy aztán a decemberi hazatérés után gozerovel csak az írásra koncentrálhassak. Munkámhoz egy nagyon kedves barátom segítségét is kértem, aki mind szerkezetileg, mind stilisztikailag, tehát az írás technikai oldaláról nagyon komoly segítségemre lesz. Céljaim tehát komolyak, és nagyon elszántak. Hogy miért csinálom? Fél év alatt az amúgy is nagy nemzeti tudatom csak felerosödött, és tudom, hogy egy ilyen téma piacon történo megjelentetése csak nyeremény lehet, és segít tisztán látni a fiatalok, vagy kiigyekvok között. Tenni szeretnék az országért, és nem hagyni, hogy az új generáció is az elavult életszemléletet kapja programként a fejébe. Úgy érzem, ez egy nagyon komoly lépés egy nyelvet tanulni szándékozó és világot látni akaró tinédzser életében.

Az Önöktol kért segítség nem más lenne, mint a kiadásban történo segítség, ha a megírt anyagot erre érdemesnek tartanák. Úgy érzem az ötlet távolról sem elveszett. Hiszek a sikerben, és az Önök pozitív reakciójában, ami egy remek együttmuködést feltételezne. Maradok tehát tisztelettel, várva a válasz!

Markó Róbert, Csabrendek

e-mail címem: rob32@freemail.hu telefonszámom (angol): 0044-1484-682-120 mobil (magyar): 06/30-319-3895


Neve: ananasz@freemail.hu
Date: 6/28/01
Time: 12:06:43 PM

Velemeny

Tisztelt Alapítvány! Az áprilisi döntések mikor olvashatóak. Várom válaszukat a fenti címre, köszönöm.


Neve: Dr. Szekeres Bela, Budapest
Date: 6/28/01
Time: 1:30:11 AM

Velemeny

Csak feluletesen neztem meg a honlapot. Hatalmas szerteagazo program.


Neve: kemeny@gmx.net
Date: 6/26/01
Time: 10:38:04 PM

Velemeny

van egy magyar cimem,sajnos zarolnom kell.mert a minimalis jatekszabalyokat sem tartjak be, nem vagyok kivancsi,söt kimondottan sertönek talalom a lapokat amivel postaladamat telesza....rjak!


Neve: Kenderessy Szabó Gábor
Date: 6/8/01
Time: 4:03:52 AM

Velemeny

Szeretném tudni,hogy a szegedi terminál hibája esetén kinél kell jelezni a dolgot,vagy esetleg önmuködoen megtörténik a hibajavítás? Köszönöm: kenderessygabor@freemail.hu


Neve: Civic International E-mail: cwm@freemail.hu
Date: 6/7/01
Time: 11:16:26 AM

Velemeny

Magam és szervezetünk nevében szeretném köszönetemet kifejezni ezért a nagyszerü és egyedülálló lehetoségért, melyet a T. Soros-NIOK Alapitvány bocsátott a civil szervezetek rendelkezésére és amely számunkra igen nagy segitséget jelent a munkánkhoz.

Tisztelettel:

Józsa Ilona elnök

Civic International


Neve: Kömüves István
Date: 5/31/01
Time: 9:13:00 PM

Velemeny

Szeretném tudni el tudom-e érni a Soros urat egy e-mail erejéig? cimem www.wimaana@kiwwi.hu


Neve: VA
Date: 5/28/01
Time: 2:13:06 PM

Velemeny

Tisztelt Alapítvány! Az eddig megszületett döntések mikor olvashatóak. Köszönöm.


Neve: Bea
Date: 5/25/01
Time: 8:30:35 AM

Velemeny

Kár,hogy tele van osrégi pályázatokkal!!!!!!!!