Soros Alapítvány embléma

VENDÉGKÖNYV
Archív - 2000. július-december

Vendégkönyvünket 1999-ben, a Magyar Soros Alapítvány 15 éves születésnapján indítottuk el. Az ünnepi rendezvénysorozat akkori programja és a helyszíneken készült fényképek honlapunkon megtekinthetőek a "15 éves" emblémára kattintva.

15 éves a Magyar Soros Alapítvány

Beírás a Vendégkönyvbe

Friss hozzászólások

Neve: Berger Rozália
Date: 12/9/00
Time: 2:20:03 AM

Velemeny

Kérem szépen. Itt valami baj van. Az elöttem író úr nem lehet a Berger Alajos, mert az én aranyos édesapám elpusztult 44-ben. Más Berger Alajosró meg nincsen tudomásom. Valaki itt rossz tréfát üz.


Neve: Berger Alajos
Date: 12/7/00
Time: 8:13:58 PM

Velemeny

Ezzel szeretnék véget vetni az Internetton elszabadult fasiszta elemeknek kedves Soros ur:

Isten, áldd meg a magyart (Miért? Olyan jók vagyunk? Megérdemeljük, vagy csak egy "free lunch" kell?) Jó kedvvel, bõséggel, ( Milyen jókedv? Milyen böség?) Nyújts feléje védõ kart, Ha küzd ellenséggel; (Azaz segíts gyözelemre a hontól 1000km-re? Ki az ellenség? Miért?) Bal sors akit régen tép, (Nem a bal sors tép, öntépés ez kérem) Hozz rá víg esztendõt, (Má megint a jókedv?) Megbünhödte már e nép A multat s jövendõt! (Azt ti csak úgy szeretnétek.) Õseinket felhozád Kárpát szent bércére, ( Mit szól ehez a szlovák? ) Általad nyert szép hazát Bendegúznak vére. (Meg az összes kóbor népek együtt.) S merre zúgnak habjai Tiszának, Dunának, Árpád hõs magzatjai Felvirágozának. (De fel ám, egészen a német szövetségig.)

Értünk Kunság mezein Ért kalászt lengettél, Tokaj szõlõvesszein Nektárt csepegtettél. (Csak dgozni ne kelljen.) Zászlónk gyakran plántálád Vad török sáncára, S nyögte Mátyás bús hadát Bécsnek büszke vára. (Ez az, ezt szeretik hallgatni a török Nátó szövetségesek, meg az Osztrák sógor is. Zsirinovszky meg orosz csizmát akar a perzsa öbölbe.)

Hajh, de bûneink miatt Gyúlt harag kebledben, S elsújtád villámidat Dörgõ fellegedben, Most rabló mongol nyilát Zúgattad felettünk, (Érdekes a Honfoglalás az egy szent dolog volt, a második hullám a Tatpárjárás az már más kategória.) Majd töröktõl rabigát Vállainkra vettünk. (Vette a tehén.)

Hányszor zengett ajkain Ozman vad népének Vert hadunk csonthalmain Gyõzedelmi ének! (Tehát nem vettük még sem, nem volt más választpás. V.ö.: Nátó.) Hányszor támadt tenfiad Szép hazám kebledre, S lettél magzatod miatt Magzatod hamvedre! (Ez az, ezért is más a hibás. Nagyszerü.)

Bújt az üldözött s felé Kard nyúl barlangjában, Szerte nézett s nem lelé Honját a hazában, (Akinek esze vot, elment.) Bércre hág és völgybe száll, Bú s kétség mellette, Vérözön lábainál, S lángtenger fölötte. (Értitek?)

Vár állott, most kõhalom, Kedv és öröm röpkedtek, Halálhörgés, siralom Zajlik már helyettek. S ah, szabadság nem virúl A holtnak vérébõl, Kínzó rabság könnye hull Árvánk hõ szemébõl! (No comment.)

Szánd meg isten a magyart Kit vészek hányának, Nyújts feléje védõ kart Tengerén kínjának. Bal sors akit régen tép, Hozz rá víg esztendõt, Megbünhõdte már e nép A multat s jövendõt! (Dehogy. A java csak most jön.)

Panaszkönyv van?


Neve: Berger Alajos
Date: 12/3/00
Time: 2:55:19 PM

Velemeny

Kedves Soros úr!

Szeretném felhivni a figyelmét arra, hogy a magyar online újság "Internettó" ismételt kérés ellenére sem tesz semmit a fórumjain elharapózott durva fasiszta, fajgyulölo szövegek ellen.

http://forum.internetto.hu/topic.php?forumid=3 http://forum.internetto.hu/topic.php?forumid=51

stb.

Felhivnám a figyelmét, hogy a http://www.c3.hu weblapon az Internettó linkje is szerepel. Szerintem ezt el kéne távolitani, és ha valamilyen formában támogatást élvezne az Internettó, meg kéne azt tole vonni.

Azért irok ide (is), mert a c3 weblapján nem találtam email cimet, ahova irhatnék.

Tisztelettel

Berger Alajos Budapest


Neve: wkl
Date: 12/1/00
Time: 8:53:07 AM

Velemeny

KEVÉS A KÉP A LAPOKON.


Neve: mozsár károly
Date: 11/29/00
Time: 9:49:54 AM

Velemeny

MEGTEKINTVE HONLAPJUKAT MELY NAGYON TETSZETT, AZZAL A KÉRDÉSSEL FORDULOK ÖNÖK IRÁNYÁBA, HOGY BIZTONSÁGI VEZETO, VAGY HASONLÓ TEVÉKENYSÉGGEL ÖSSZEFÜGGO ÁLLÁS LEHETOSÉGET TUDNAK-E AJÁNLANI. VÁLASZUKAT ELORE IS MEGKÖSZÖNVE

TISZTELETTTEL MOZSÁR KÁROLY


Neve: Portik Boglarka Veronika
Date: 11/28/00
Time: 9:31:12 AM

Velemeny

Tisztelt Cim! Csupan informaciot szeretnek: szeretnem, ha otleteket adnanak, hova palyazhatnek osztondijert. Masodeves magyar szakos hallgato vagyok a Karoli Gaspar Reformatus Egyetemen. Kulfoldi leven (roman allampolgar vagyok) nem reszesulhetek allami osztondijban, kovetkezeskepp a tandjat is kell fizetnem, es a konyvtamogatast sem kapom. Idonkent diakmunkakat vallalok ( mindez annak ellenere, hogy allami tamaogatott helyrejutottam be, legalabbis az ertesito level szerint...) , de a helyzet kezd egyre turhetetlenebbe valni, mivel a szuleim is nyugdijasak. Segitseguket elore is koszonom. Tisztelettel Portik Boglarka Veronika


Neve: Csaba
Date: 11/25/00
Time: 8:33:24 PM

Velemeny

Tisztelt Soros Úr ! Nagyon örülök , hogy pályázati lehetoséget biztosít Magyarországon. Azt szeretném ha nem csak a cigány kisebbségel foglalkozna kiemelten , hanem más magyarországi kisebbséggel is. Szívélyes Üdvözlet: Csaba


Neve: Szikra   Judit
Date: 10/31/00
Time: 3:31:14 PM

Velemeny

Szerintem jó dolog egy ilyen alapítvány csak az benne a ,,rossz,, ,hogy vannak akik kihasználják a rászorulók kárára .ez szerintem GERINCTELEN!


Neve: Orcifalvi Anna Nóra
Date: 10/27/00
Time: 6:39:51 PM

Velemeny

Gondolom biztos marha jó, még nem próbáltam!!

GERAPPAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!


Neve: Nákovicsné Praznovszky Gabriella
Date: 10/24/00
Time: 3:22:10 AM

Velemeny

Tisztelt Alapítvány!

Elsoként elnézést kérnék a megszólítás ügyetlenségéért, mely felkészületlenségembol fakad. Épp úgy, ahogy kérdésem is. Férjemmel közösen nagy munkába fogtunk, melyhez támogatásra lenne szükségünk. Célunk Magyarország Várairól egy színvonalas ill. amennyire lehetséges, teljes bemutató CD-t szeretnénk készíteni, aminek kutatási és kiadási költségeit egyenlore nem tudjuk fedezni. Ezen problémánk megoldásához szeretnék tanácsot kérni Önöktol. Tudnak-e ebben a témakörben kiírt vagy esetleg általános jellegu pályázatról, mely számunkra megfelelo lenne? S ez esetben tudnának-e értesíteni errol a következo címen: zulejka@matavnet.hu. Segítségüket köszönöm. Üdvözlettel: Nákovicsné Praznovszky Gabriella


Neve: Anja und Eddi  http://www.kocent.com
Date: 10/17/00
Time: 1:19:32 AM

Velemeny

hallo, herzliche grüsse an euch allen von anja und eddi :-)


Neve: András és Gyuri
Date: 10/16/00
Time: 9:04:53 AM

Velemeny

Kettonk közül az egyik önkéntes Tuzoltó,találjátok ki,hogy melyik. Különben sziasztok.


Neve: eaRP
Date: 10/10/00
Time: 12:58:32 PM

Velemeny

Hol vagyok?


Neve: fLaMe2
Date: 10/5/00
Time: 12:26:21 PM

Velemeny

Csak anyit szeretnék mondani hogy az emberek többsége a drogozást életcélnak tekiint. Ebben a formában valóban elítélendo. A drogot nem célként hanem eszközként kell felfogni.A drog arra jó hogy szebbé tegye az életünket. (Itt persze nem a "kemény" drogokra gondolok,mert az szerintem olyan embereknek való akik már semmi szépet nem látnak a való világban.) Ha összehasonlítunk egz olyan embert aki naponta az alkohol segítségével padlóra küldi magát és egy "drogost" aki elszív teszem azt negyed vagy fél gramm "zöldet" a különbség szemmel látható. Az alkoholista üvöltözik,ingerült,Egyáltalán nem toleráns embertársaival szemben,némely szélsoséges esetben úgymond "keresi a bajt", a "füves" akit elítél a társadalom csöndben van, nem bánt senkit, békés, jókedvu(néha azért kicsit túl hangosan nevet, de ha bun nevetni ebben a világban akkor nagy baj van),elgondolkodik olyan dolgokon amik normális helyzetben meg sem fordulnának a fejében(ezek a "dolgok" leginkább nem gyakorlati -hanem bizonyos szempontból nézve inkább érzelmi jelleguek,de mindez abban segít hogy teljesen nyugodt, kiegyensúlyozott életet tudjon élni. Ez persze nem azt jelenti hogy a drog egy bizonyosfajta menekülési útvonal a gondok elol,ellenkezoleg a "könnyu" drogok az amúgy is szép életet teszik a lehetoségekhez képet még szebbé,érdekesebbé. Hát ennyit szerettem volna mondani, remélem aki ezt elolvassa megérti hogy mit is akartam ezzel mondani. -fLaMe2-


Neve: Tolnai Tímea
Date: 10/3/00
Time: 10:46:03 AM

Velemeny

Nagyon tetszik a honlap és a pályázatok sokszínusége. Gratulálok a segíto szándékhoz és a kitartáshoz. Remélem, még sok rászoruló embernek lesz lehetosége igénybe venni az Önök segítségét.


Neve: Dénes Edit
Date: 9/30/00
Time: 9:41:38 PM

Velemeny

Romániában élo magyar diák vagyok és azt szeretném megérdeklodni, hogy milyen lehetoségem van az egyetem utáni külföldi továbbtanulásra. Köszönöm elore.


Neve: Lábiscsák Péter
Date: 9/23/00
Time: 5:04:17 PM

Velemeny

Nagyon jó a weblajuk és azt szeretném javasolni,hogy továbbra is támogassák a Várori Könyvtárunkat!


Neve: Eden
Date: 9/21/00
Time: 7:38:00 PM

Velemeny

Nem lesz 2000-ben ösztöndíjpályázat a középiskolások részére?


Neve: Eden
Date: 9/21/00
Time: 7:31:41 PM

Velemeny

Szertnék tájékoztatást kapni arról, hogy hogyan juthatnék ki Amerikába 1 éves tanualmányi útra a Soros alapítvány támogatásával. Itt, vagy e-mailen a következo címre: Eden@mailbox.hu


Neve: Gitta
Date: 9/15/00
Time: 8:52:43 PM

Velemeny

A honlap tetszetos,de a felsooktatási támogatás kevés


Neve: Mezőtúriak a holnapért 2001 Alapitvány
Date: 9/14/00
Time: 7:37:10 AM

Velemeny


Neve: Bélai István/1023 Budapest Frankel leó út 68/b E Mail cím: ibelai@hotmail..com
Date: 8/20/00
Time: 12:57:09 AM

Velemeny

Biztos vagyok benne, hogy Soros úr jót akar, voiszont nem vagyok benne biztos, hogy hazao helytartói is ilyen indittatásuak. Szeretném megkapni az amerikai címüket, hogy oda írhassam pályázatom, ami az általános műveltség emelését célozná meg.. Címe: szünetfilm. Animációbanbemutatnám egy híres szobor képét, majd animációban befejezném a gondolatot. Aztán vissza az eredetu szobor képéhaz. Egy jó gaga-on keresztül általános érdellódést kelthetnék. A sorozat hossza pontosan 50 sec.. Pl. Rosin "Gondolkdójának képe látszik, eu átmegy animációba, megmozdul és a végén ceruzát vesz elő a füle mögül és beírja egy kersztrejtvénybe:Rodin! HIres szorok egy perces animáció. Ez iskolai oművészettürténeti oktatásra is alkalmas, meg a televíziók szünetében sugározható. AZ eredeti szober visszatérése után rövid információ hengzimel az igényelt nyelv szerint. Hol található a szobor ki csinálta, mikor stb. .


Neve: Toncsi
Date: 7/27/00
Time: 7:25:55 AM

Velemeny

Nagyon tetszik az oldal ! De nezd meg az enyemet is! <a href="http://alaplap.com/">Alaplap</a>